ua en ru

На кордоні з Росією затримали двох причетних до бойовиків українців

У Луганській і Харківській областях 4 березня затримано двох громадян України, яких підозрюють у причетності до діяльності бандформувань. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

Так, у Луганській обл. затриманий 27-річний чоловік, якого зупинили на напрямку російського населеного пункту Чертково й українського Мілове. Він мав при собі карти східних областей з нанесеними позначками. Зараз для з'ясування всіх обставин його передали співробітникам міліції.

"Ще одного українця затримали прикордонники в пункті пропуску "Чугунівка" на Харківщині. Стосовно нього вже була попередня інформація про можливу причетність до бандформувань. Також були знайдені відповідні фото в мережі Інтернет. Крім того, в ході перевірки чоловік висловлювався на підтримку так званих "ДНР" та "ЛНР". Ще з'ясувалося, що він працював в новоствореному підрозділі військової автоінспекції "Великого війська Донського Луганської народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Затриманого передано співробітникам Служби безпеки України.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Луганській області в контрольному пункті "Лисичанськ" прикордонний наряд виявив громадянина України, який за базою МВС числиться як причетний до незаконних збройних формувань. Він переміщався в рейсовому автобусі "Сєвєродонецьк - Гірськ".