ua en ru

На Донбас прибувають підрозділи російських військ, - ІС

У Луганську і Донецьку області, на території підконтрольні бойовикам, прибувають підрозділи російських військових.

У Луганську і Донецьку області, на території підконтрольні бойовикам, прибувають підрозділи російських військових. Про це повідомив у своєму Facebook керівник громадської групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У Петровський район Донецька прибувають підрозділи армії РФ, переодягнені у форму місцевого "ополчення" з нашивками "ДНР". Протягом останніх діб прибуло близько 15 критих вантажівок з озброєнням та боєприпасами, і до 100 чол. особового складу. Місцевим бойовикам передано наказ російського командування ні при яких умовах не вступати в контакт з прибуваючими військовослужбовцями РФ.

Також, за даними Тимчука, російські підрозділи прибули в Горлівку.

"Відзначаються бої між російськими військовослужбовцями та місцевими бойовиками. Підрозділами РФ знищена база бойовиків на території одного з підприємств Горлівки", - повідомив Тимчук.

У район Алчевськ - Стаханов - Первомайськ продовжують перекидатися сили і засоби російсько-терористичних військ. Відзначено прибуття з Росії бронетехніки для механізованої бригади "Привид" (командир - А.Мозговий). Через н.п.Краснодон прибуває ствольна артилерія.

У смузі Єнакієве-Макіївка продовжують розгортання підрозділу російської ППО. Відзначено прибуття в район н.п.Шахтарск комплексів С-300. У той же час, робота РЛС даних комплексів не зафіксована.

У н.п. Макіївка озброєння і військову техніку, що прибуває з Росії, перефарбовуються під військову техніку Збройних сил України - в зелений матовий колір, з нанесенням двох паралельних білих смуг. Номери техніки зафарбовуються.

"У район н.п.Тельманово і Новоазовськ продовжується перекидання бронетехніки з півночі Донецької області. Перекидання здійснюється невеликими групами з дотриманням правил маскування. Також зафіксовано прибуття з території РФ оптико-електронних комплексів розвідки і засобів повітряної розвідки для артилерійської групи, що підтримує БТГ противника на напрямку н.п.Куликово-Павлопіль", - повідомив керівник громадської групи "Інформаційний спротив".

У прикордонних районах РФ навпроти північних районів Луганської області (Україна) особовий склад прикордонних військ ФСБ РФ переведений у підвищений ступінь бойової готовності, варіант несення служби - посилений.

У прикордонній смузі РФ навпроти Донецької області (Україна) зафіксовано прибуття підрозділу (6 пускових установок) оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер".

Нагадаємо, за даними Тимчука, бойовики на Донбасі закінчили формування 4-х ударних угруповань, до складу яких увійшли близько 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань.