ua en ru

МВС буде просити суд заборонити проведення проросійської акції в Харкові 18 листопада, - Геращенко

МВС буде просити суд заборонити проведення проросійської акції в Харкові 18 листопада, - Геращенко Джерело фото:timenews.in.ua
Міністерство внутрішніх справ України буде добиватися через суд заборони на проведення проросійської акції в Харкові 18 листопада 2014 р.

Міністерство внутрішніх справ України буде добиватися через суд заборони на проведення проросійської акції в Харкові 18 листопада 2014 р. Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Після розгрому, що чекав харківські проросійські сили в кінці вересня, вони знову намагаються підняти голову. На днях МВС була перехоплена інформація щодо підготовки та проведення в Харкові 18 листопада проросійського мітингу на прохідній біля заводу Турбоатом за адресою - пр. Московський 199", - повідомив Геращенко.

"Природно, що МВС буде звертатися до суду з вимогою заборонити цю акцію, щоб уникнути провокацій з боку проросійських диверсантів і її спіткає доля попередньої невдалої акції біля Дзеркального струменя, після якої на наступний день патріотично налаштовані харків'яни знесли пам'ятник Леніну", - повідомив він.

За словами Геращенка, запланована кількість учасників акції - 150 осіб.

Крім того, планується, що висвітлювати цей захід будуть група телеканалів Росія 24, ОРТ, НТВ, РТР, РЕН ТВ Life News. Також планувалося залучити до висвітлення - харківський телеканал "Р-1", газети "Вечірній Харків", інтернет сайти - "Українська варта", "Російська весна", "Російська лінія", "Анна Ньюс", "Новоросія - інфо" та ряд інших.

"Оплата участі одного учасника - 1 тис. рублів. Якщо я не помилився, розцінки вказані саме в рублях. Запроданцям ж все одно, в чому отримувати гроші - лише б отримувати. Разом 150 тис. рублів. 3 організатора акції - 10 тис. рублів. Місцевій пресі передбачено - 50 тис. рублів. Отже, організувати картинку для російських телеканалів у Харкові коштує всього лише 250 тис. рублів або за курсом 60 рублів за долар - 4 тис. 150 дол", - написала Геращенко.

У той же час він зазначив, що міліція навчилася заздалегідь виявляти всі точки напруженості і "бути в курсі тієї кухні, яка вариться в проросійських колах Харкова".

"Тепер ще не зібралися сепаратисти зібратися разом і заробити свої 30 російських срібняків, а ми вже знаємо, де це буде, коли, хто організатор, і хто скільки хоче заробити", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила "штаб-квартиру" сепаратистів, які готували теракти в Харкові.