ua en ru

Миротворці необхідні Україні для дотримання мінських угод, - Клімкін

Миротворці необхідні Україні для дотримання мінських угод, - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що миротворчі війська необхідні Україні для дотримання мінських угод. Про це він заявив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Греції Нікосос Котзиасом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я поінформував про розвиток ситуації в Донбасі і вдячний йому за чітку і послідовну позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. РНБО вчора прийняла рішення про проведення миротворчих сил на територію Донбасу, щоб забезпечити виконання мінським домовленості... Нам потрібні миротворці для того, щоб ці домовленості дотримувалися, а не порушувалися", - сказав він.

Нагадаємо, вчора Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.

Сьогодні під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента Росії Володимира Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас.