ua en ru

Мінприроди РФ має намір зайнятися переробкою твердих побутових відходів в Криму

Міністерство природних ресурсів і екології Російської Федерації має намір зайнятися переробкою твердих побутових відходів в Криму і посиленням охорони заповідних територій.

Міністерство природних ресурсів і екології Російської Федерації має намір зайнятися переробкою твердих побутових відходів в Криму і посиленням охорони заповідних територій. Про це під час зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним повідомив міністр природних ресурсів і екології Сергій Донський (на фото). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави РФ.

"Це питання минулого екологічного збитку, що там накопичено. Зараз ми збираємо всю інформацію, дуже серйозна спадщина, питання обігу твердих побутових відходів, скажімо так, не зовсім там вирішено. І ми хотіли б запропонувати, щоб ті завдання, ті заходи з ліквідації екологічної шкоди, які ми тут вирішуємо, ми могли б розширити на Крим, щоб там активно зайнятися цими питаннями. Ми підготували таку пропозицію", - сказав Донський.

Мінприроди Рф планує зайнятися посиленням охорони територій заповідних зон півострова.

"І друга тема пов'язана вже з біорізноманіттям, захистом природних територій. Дуже важливо, що Крим фактично на 10 відсотків - особливо охоронювана природна територія: заповідники, нацпарки... І ми хотіли б... впроваджувати..підходи... щодо посилення охорони, посилення відповідальності, тому що, звичайно, там є втрати, і ми хотіли б тут на цьому етапі максимально використати наші можливості, щоб ці території були охороняються, і тут жодних втрат з точки зору всіх природоохоронних завдань не було", - додав міністр РФ.