ua en ru

МЗС України звинувачує дитячого омбудсмена РФ в дезінформації

Міністерство закордонних справ України звинувачує уповноваженого при Президенті Росії з прав дитини Павла Астахова в дезінформації.

Міністерство закордонних справ України звинувачує уповноваженого при Президенті Росії з прав дитини Павла Астахова в дезінформації. Про це йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

"Уповноважений при Президентові Російської Федерації з прав дитини Павло Астахов на своїй офіційній інтернет-сторінці вже протягом кількох місяців у цинічний спосіб дезінформує громадськість щодо ситуації з дітьми в східній Україні, очевидно, маючи метою завуалювати протиправні дії незаконних збройних формувань, що діють на сході України", - йдеться в повідомленні.

У відомстві назвали "нісенітницею" та провокацією останні заяви Астахова про заборону українською владою вивозити дітей з зони антитерористичної операції.

МЗС підкреслив, що органи державної влади України вживають всі можливі заходи щодо забезпечення евакуації у безпечні регіони країни дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з особливими потребами, які продовжують перебувати в установах Донбасу.

Станом на сьогодні з сходу України евакуйовані 1508 українських дітей-сиріт. Разом з тим, 119 дітей все ще продовжують перебувати у Краснодонському та Ровеньківській будинках-інтернатах.

"Міністерство закордонних справ України закликає російську сторону припинити використання тематики українських дітей як засобу у своїй політичній грі, ставлячи тим самим під загрозу їх життя та здоров'я", - зазначили у відомстві.