ua en ru

МЗС РФ заявляє про участь 150 американських військових в операції на південному сході України

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявляє про участь 150 американських військових в операції по стабілізації ситуації на південному сході України.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявляє про участь 150 американських військових в операції по стабілізації ситуації на південному сході України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії.

"Особливу тривогу викликає та обставина, що до операції підключені близько 150 американських фахівців з приватної військової організації Greystone, переодягнених у форму бійців підрозділу "Сокіл", - йдеться в повідомленні.

МЗС РФ стверджує, що в південно-східні області України стягуються підрозділи внутрішніх військ і національної гвардії України за участю представників "Правого сектора" з метою придушення протестів жителів.

"Згідно з наявною інформацією, в південно-східні райони України, в тому числі в Донецьк, стягуються підрозділи внутрішніх військ і національної гвардії України з участю бойовиків незаконного збройного формування "Правий сектор". Перед ними поставлено завдання силового придушення протестів жителів південного сходу країни проти політики нинішньої київської влади", - йдеться в повідомленні.

Російське зовнішньополітичне відомство закликало українську владу припинити будь-які військові приготування, чреваті розв'язуванням громадянської війни.

Нагадаємо, 6-7 квітня в Донецьку, Луганську, Харкові та Миколаєві пройшли акції протесту проросійськи налаштованих громадян. Вони намагалися захоплювати адміністративні будівлі з вимогою оголосити референдум про приєднання регіонів до Росії.