ua en ru

МЗС РФ оприлюднив відповідний список громадян США, щодо яких введено санкції

У відповідь на оприлюднені Адміністрацією США 17 березня ц.р. санкційні заходи проти низки російських офіційних осіб і депутатів Федеральних Зборів в якості "покарання" за підтримку референдуму в Криму МЗС Росії заявляє про введення на основі взаємності санкцій відносно аналогічного числа американських чиновників і законодавців.

У відповідь на оприлюднені Адміністрацією США 17 березня ц.р. санкційні заходи проти низки російських офіційних осіб і депутатів Федеральних Зборів в якості "покарання" за підтримку референдуму в Криму МЗС Росії заявляє про введення на основі взаємності санкцій відносно аналогічного числа американських чиновників і законодавців, повідомляє Департамент інформації і друку МЗС РФ.

У список увійшли: Керолайн Аткінсон - заступник помічника президента США з національної безпеки; Деніел Пфайффер - помічник президента США; Бенджамін Родс - помічник президента США Гаррі Рід - лідер фракції більшості в Сенаті Конгресу США; Джон Бейнер - спікер Палати представників Конгресу США; Роберт Менендес - голова сенатського комітету у закордонних справах; Мері Лендрю - сенатор; Джон Маккейн, сенатор і Деніел Коутс - сенатор.

У документі МЗС РФ також йдеться: "Ми неодноразово попереджали, що використання санкционних інструментів - річ рівна і бумерангом вдарить по самих США. Розмовляти з нашою країною такою мовою, як могли не раз переконатися у Вашингтоні, недоречно і контрпродуктивно. Тим не менш, американська сторона, схоже, продовжує сліпо вірити в дієвість подібних методів, узятих з арсеналу минулого, і не хоче визнавати очевидного: жителі Криму демократичним шляхом в повній відповідності з міжнародним правом та Статутом ООН проголосували за возз'єднання з Росією, яка поважає і приймає цей вибір. Таке рішення може подобатися або ні, але мова йде про реальність, з якою необхідно рахуватися. Сумнівів бути не повинно: на кожен ворожий випад ми будемо відповідати адекватно".