ua en ru

Меркель поки не бачить причин для зняття санкцій з Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила незадоволення з приводу ролі Росії у подіях на Донбасі і поки не бачить причин для зняття з Москви санкцій Європейського союзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила незадоволення з приводу ролі Росії у подіях на Донбасі і поки не бачить причин для зняття з Москви санкцій Європейського союзу. Про це вона заявила сьогодні в Берліні, повідомляє Associated Press.

"Росія ще не сприяє ситуації в Луганській і Донецькій областях у тій мірі, в якій би нам хотілося", - заявила Меркель.

Вона зазначила, що її метою залишається дипломатичне рішення, але події на вихідних (незаконні вибори в ДНР і ЛНР на Донбасі) показують, "наскільки складно навіть дотримуватися угод, які були досягнуті".

"Мінські угоди повинні бути основою. Так що економічні санкції були неминучі, і немає ніяких підстав на даний момент для їх скасування", - заявила канцлер Німеччини.

Нагадаємо, 2 листопада в самопроголошених ДНР І ЛНР відбулися "вибори" голів і депутатів. Міжнародне співтовариство засудило проведення цих "виборів" і відмовився визнати результати нелегітимного голосування, однак у Росії заявили, що поважають "вибори" в "народних республіках" на Донбасі.

США вже пригрозили Росії новими санкціями у разі визнання виборів в ДНР і ЛНР.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав країни Європейського союзу посилити санкції відносно Російської Федерації.