ua en ru

Лідери ДНР/ЛНР відмовляються підписати запропоновану в Мінську угоду, - джерело

Лідери ДНР/ЛНР відмовляються підписати запропоновану в Мінську угоду, - джерело

Лідери так званих "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки" Ігор Плотницький і Олександр Захарченко відмовляються підписати запропоновану в Мінську угоду. Про це у своєму Twitter написав журналіст Крістофер Міллер з посиланням на джерело переговорів.

"Джерело на мінських переговорах: мирний договір був погоджений і готовий до підписання контактною групою. Потім Плотницький і Захарченко відмовились підписувати", - повідомив він.

Вчора, 11 лютого, в Мінську поновилися консультації контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

У переговорах групи брали участь представники ДНР і ЛНР Денис Пушилин і Владислав Дейнего, спеціальний представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма і посол РФ у Києві Михайло Зурабов.

При цьому російські ЗМІ повідомляли, що до Мінська прибули лідери ДНР/ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.

Пізніше посол Росії в Білорусі Олександр Суріков заявив про те, що контактна група передасть "нормандської четвірці" глав країн Росії, України, Франції і Німеччини вже узгоджений документ, деталізуючий питання практичного застосування пунктів Мінських домовленостей.

Станом на ранок 12 лютого, переговори в Мінську між президентами України, Росії, Франції і канцлером Німеччини тривають вже понад 13 годин.