ua en ru

Льотчиця Савченко проводить 20-й день голодування у в'язниці, - адвокат

Українська льотчиця Надія Савченко, яка є народним депутатом України, проводить 20-й день голодування в російській в'язниці. Про це повідомив адвокат льотчиці Микола Полозов в Twitter.

"Сьогодні 20 день голодування депутата Верховної Ради України Надії Вікторівни Савченко в російській в'язниці", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, Надія Савченко 13 грудня 2014 р. оголосила голодування у зв'язку з невизнанням її військовополоненою.

Також повідомлялося, що Савченко не побачиться із захистом до 12 січня.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа.Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На виборах в Раду 26 жовтня Савченко була обрана народним депутатом України від ВО "Батьківщина".