ua en ru

Лавров дорікнув Німеччину в тому, що НДР і ФРН об'єдналися без референдуму

Лавров дорікнув Німеччину в тому, що НДР і ФРН об'єдналися без референдуму

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (на фото) заявив, що Німецька демократична республіка та Федеративна республіка Німеччина в 1989 р. об'єдналися без референдуму. Про це він заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, передає прес-служба конференції в Twitter.

"Німеччина возз'єдналася без референдуму", - цитує слова Лаврова Twitter Мюнхенської конференції.

Аналогію з Німеччиною Лавров навів, розповідаючи про анексію Росією Криму. Він заявив, що навесні 2014 р. в Криму сталося "самовизначення", населення півострова висловилися за входження до складу Росії на "референдумі".

При цьому Лавров підкреслив, що Радянський Союз виступав проти поділу Німеччини після війни.

Крім того, під час виступу в Мюнхені Лавров обурився, що Верховну Раду України не пройшов ні один угорець. "До Верховної ради не потрапив жоден угорець, чому так?", - передає слова Лаврова Радіо Свобода в Twitter.

Нагадаємо, 28 січня голова Держдуми Сергій Наришкін доручив комітету з міжнародних справ опрацювати можливість прийняття заяви, в якій засуджується "анексія Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році". З такою ініціативою виступив під час обговорення порядку роботи палати депутат від КПРФ Микола Іванов.

Після цього український прем'єр Арсеній Яценюк запідозрив Наришкіна в неадекватності.

А Президент України Петро Порошенко побачив у цьому дорученні Наришкіна загрозу для Німеччини.