ua en ru

КС РФ визнав відповідним Конституції договір про прийняття Криму до складу Росії

Конституційний суд (КС) РФ визнав відповідним Конституції країни міжнародний договір про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та створення у складі Російської Федерації нових суб'єктів

Конституційний суд (КС) РФ визнав відповідним Конституції країни міжнародний договір про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та створення у складі Російської Федерації нових суб'єктів, передає "Росія 24".

Напередодні в КС надійшов відповідний запит Президента РФ, який був прийнятий до розгляду без проведення публічних слухань. Постанова інстанції за цим запитом підлягає негайному опублікуванню у "Російській газеті" і на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін, голова Державної ради Криму Володимир Константинов, голова Ради міністрів Криму Сергій Аксьонов та уповноважений міської ради Севастополя Олексій Чалий підписали договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Росію Республіки Крим та міста Севастополя та утворення у складі РФ нових суб'єктів. Путін також звернувся до російського парламенту з проханням ратифікувати підписаний договір.