ua en ru

Клімкін виключає амністію для скоїли злочини проти людства бойовиків

Клімкін виключає амністію для скоїли злочини проти людства бойовиків

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виключає амністію для скоїли злочини проти людства бойовиків. Про це Він заявив в ході години уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи будуть амністовані бойовики ДНР і ЛНР, Він відповів: "Ні. Будь-які кроки з т. зв. амністії будуть здійснюватися тільки в рамках закону, який приймався в Раді. І амністія не може бути застосована до тим, це однозначна позиція, стосовно тих, хто здійснив злочини проти людства".

Міністр також зазначив, що питання децентралізації влади на Донбасі буде розглядатися тільки в рамках конституційної реформи.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.