ua en ru

Керрі підтвердив готовність США ввести санкції відносно цілих секторів економіки РФ

Держсекретар США Джон Керрі підтвердив, що влада США перебувають лише в кроці від введення санкцій відносно цілих секторів російської економіки, в тому числі енергетичного, фінансового і оборонного.

Держсекретар США Джон Керрі підтвердив, що влада США перебувають лише в кроці від введення санкцій відносно цілих секторів російської економіки, в тому числі енергетичного, фінансового і оборонного. Про це Держсекретар США заявив в ході інтерв'ю після того, як адміністрація Президента США Барака Обами оголосила про введення нових санкцій щодо Росії, повідомляє The Wall Street Journal.

"Ми дуже близькі до цього. Якщо вони (Росія, - ред.) продовжать йти тим же шляхом, саме до цього рішення ми і прийдемо", - заявив Керрі, відповідаючи на питання журналістів про можливість введення санкцій відносно цілих секторів економіки Росії.

Напередодні влада США наклали санкції на сім російських посадових осіб і 17 компаній, пов'язаних з вищим політичним керівництвом РФ. Відділ з контролю за іноземними активами (OFAC) американського Мінфіну вніс у санкційний список нові імена: повноважного представника Президента Росії в Кримському федеральному окрузі Олега Белавенцева, генерального директора держкорпорації "Ростех" Сергія Чемезова, віце-прем'єра Дмитра Козака, директора Федеральної служби охорони Євгенія Мурова, голову комітету з міжнародних справ Держдуми Олексія Пушкова, президента "Роснафти" Ігоря Сєчіна, заступника глави адміністрації президента РФ В'ячеслава Володіна. Додані в санкційний список юрособи - це численні компанії, підконтрольні бізнесменові Геннадію Тимченку, - ТОВ "Акваника" (виробник мінеральної води), "Авіа Груп" і "Авіа Груп Норд", "Сахатранс", п'ять компаній групи "Стройтрансгаз", залізничний оператор "Трансоіл" і холдинг Volga Group; компанії, підконтрольні братам Ротенбергам, - СМП банк і Инвесткапиталбанк, "Стройгазмонтаж", а також дочірні структури банку "Росія" - Собінбанк, лізингова компанія "Зест" і інвестиційна компанія "Аброс".