ua en ru

Графік вивезення сімей українських військових з Криму буде готовий сьогодні, - Сенченко

Графік вивезення сімей українських військовослужбовців з Криму буде готовий сьогодні

Графік вивезення сімей українських військовослужбовців з Криму буде готовий сьогодні. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України повідомив заступник в.о. голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз готується графік, він сьогодні буде готовий , принаймні для першого етапу подачі пасажирських вагонів в Феодосію, Сімферополь, Євпаторію, Севастополь і Джанкой, з тим, щоб забезпечити вивезення сімей військовослужбовців (з Криму). Також будуть спеціальні платформи для того, щоб можна було речі в контейнерах перевезти", - повідомив Сенченко.

Він також додав, що з російською стороною обговорювалося питання переведення українських курсантів на континентальну частину.

"Обговорені всі питання, пов'язані з переведенням курсантів і ліцеїстів Севастопольської воєнно-морської академії в навчальні заклади на континентальній частині України. Нас запевнили, що до переведення російська сторона забезпечить нормальну життєдіяльність цих студентів, щоб не було психологічного тиску. Я не знаю, як буде насправді, але ми отримали такі запевнення". - сказав Сенченко.