ua en ru

Держприкордонслужба України заявляє про провокації з боку військових РФ на східному кордоні

Державна прикордонна служба України заявляє про численні щоденних провокації з боку російських військових на східному кордоні України.

Державна прикордонна служба України заявляє про численні щоденних провокації з боку російських військових на східному кордоні України. Про це заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин на прес-конференції , передає кореспондент РБК-Україна.

"На східному кордоні ... йде накопичення угруповань військ збройних сил Російської Федерації, які спочатку накопичувалися під виглядом навчань, потім навчання закінчилися, але вони все одно залишаються на місцях. Щодня йде маневрування цими військами поблизу з державним кордоном. Проводяться різні провокації поблизу державної кордону, особливо в нічний час", - заявив Литвин.

За його словами, регулярно російські військові проводять несанкціоновані польоти неподалік від державного кордону, регулярно ночами поширюються чутки про перетин небудь ділянки кордону, регулярно до кордону підходять колони військової техніки, після чого вони відходять назад.

Крім цього, Литвин зазначив, що Держприкордонслужба має інформацію, про можливе перетині українського кордону групою осіб з метою провокацій і диверсій з справжніми бланками українських паспортів, які були нібито викрадені раніше.

Нагадаємо, 24 березня секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив, що на кордонах з Україною продовжують перебувати близько 100 тис. російських військових у повній бойовій готовності.