ua en ru

Держприкордонслужба України готова оформити восьмий гумконвой з РФ

Держприкордонслужба України готова оформити восьмий гумконвой з РФ
Державна прикордонна служба України готова офіційно оформити восьмий гуманітарний конвой, який Російська Федерація збирається відправити на Донбас 30 листопада.

Державна прикордонна служба України готова офіційно оформити восьмий гуманітарний конвой, який Російська Федерація збирається відправити на Донбас 30 листопада. Про це на прес-конференції заявив голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали офіційну інформацію, ноту МЗС Росії на адресу України, а також я отримав офіційний лист від головного прикордонного уповноваженого Росії на своє ім'я про те, що 30 числа відбудеться черговий так званий гуманітарний конвой через два пункти пропуску - "Донецьк" - "Ізварине" та "Матвєєв Курган",- заявив Назаренко.

За його словами, українська сторона готова оформити цей гуманітарний вантаж офіційно відповідно до вимог законодавства.

Назаренко зазначив, якщо офіційного оформлення вантажу не буде, то Держприкордонслужба буде здійснювати спостереження за вантажем у пунктах пропуску щоб уникнути потрапляння на територію України засобів терору.

Назаренко розповів, що станом на сьогоднішній день на територію України зайшли 7 гуманітарних конвоїв в складі 836 автомобілів. З них були офіційно оформлені 34 автомобілів. Крім цього спеціальна українська міжвідомча робоча група оглянула 343 з 836 автомобілів.

Нагадаємо, за повідомленням МНС Росії, восьмий російський "гумконвой" прибуде ввечері в Ростовську область.