ua en ru

Держдума РФ закликала Путіна вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму

Депутати Держдуми прийняли звернення до Президента Росії Володимиру Путіну, в якому закликали вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму.

Депутати Держдуми прийняли звернення до Президента Росії Володимиру Путіну, в якому закликали вжити заходів для стабілізації ситуації в Криму. Про це в ефірі телеканалу "Росія 24" заявив спікер нижньої палати парламенту Сергій Наришкін.

"Сьогодні Рада Держдуми прийняв два документи. Перше - це заява Ради Держдуми від імені депутатів, в якому міститься глибоке занепокоєння за те, яким чином розвивається суспільно-політична ситуація в Україні, занепокоєння за ескалацію політичної кризи на Україні", - заявив Наришкін.

Другим документом, за словами спікера, стало звернення до Президента Росії.

"У ньому депутати закликають президента взяти заходи щодо стабілізації обстановки в Криму і використовувати всі наявні можливості для захисту населення Криму від сваволі і насильства", - розповів спікер нижньої палати російського парламенту.

"Ми із занепокоєнням сприйняли інформацію про спроби проникнення різних збройних груп на різні об'єкти, зокрема про спроби захопити міністерство внутрішніх справ Криму, зрозуміло, що це робиться з метою дестабілізувати роботу місцевих органів влади, дестабілізувати в цілому суспільно-політичну ситуацію в Криму", - зазначив Наришкін.

Він також зазначив, що в Держдумі створюється робоча група із депутатів, незалежних експертів та членів Громадської палати з моніторингу прийнятих на Україні рішень.

Нагадаємо, сьогодні голова Радміну АР Крим Сергій Аксьонов звернувся за допомогою до Росії. Аксьонов також тимчасово перепідпорядкував собі силові структури автономної республіки.