ua en ru

Глава Міноборони України констатував перехід конфлікту на Донбасі зі статусу АТО у війну з РФ

Міністр оборони України Валерій Гелетей констатував перехід конфлікту на Донбасі зі статусу антитерористичної операції у війну з Росією.

Міністр оборони України Валерій Гелетей констатував перехід конфлікту на Донбасі зі статусу антитерористичної операції у війну з Росією. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Операція по звільненню Сходу України від терористів завершена. Ми повинні терміново вибудовувати оборону від Росії, яка намагається не тільки закріпитися на території, що раніше окупованих терористами, але і здійснювати наступ на інші території України. В наш дім прийшла велика війна, яку Європа не бачила з часів Другої Світової. На жаль, у такій війні втрати будуть обчислюватися не сотнями, а тисячами, навіть десятками тисяч", - написав Гелетей.

Він зазначив, що РФ програла гібридну війну Україні, тому змушена була перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу.

"Саме тому Кремль змушений був перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу. Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями та полками. Завтра це можуть бути корпуси", - підкреслив Гелетей.