ua en ru

ФСБ затримала командувача ВМС України Гайдука, - ЗМІ

У Севастополі в одному з приміщень на території штабу Військово-морських сил України був виявлений командувач ВМСУ Сергій Гайдук.

У Севастополі в одному з приміщень на території штабу Військово-морських сил України був виявлений командувач ВМСУ Сергій Гайдук (на фото). Зараз його вивели зі штабу і відвезли співробітники ФСБ, повідомляє місцеве видання ForPost.

Згідно з повідомленням, він постав перед самооборонцями в спортивному костюмі. Приміщення штабу і територію військової частини оглядають і беруть під охорону сили самооборони Севастополя. В результаті події ніхто не постраждав.

На територію штабу ВМСУ прибув благочинний Севастополя Сергій Халюта і його помічник по роботі з російськими військовослужбовцями Олександр Бондаренко.

"Ми приїхали сюди, щоб заспокоїти людей, щоб все було мирно і спокійно", - пояснив мету свого прибуття о. Сергій.

Наголошується, що українські офіцери перебувають в розгубленості. Військовослужбовці зізналися благочинному, що за межами Криму їх відразу чекає кримінальне переслідування, а як жити в Севастополі, жити в умовах негативного ставлення жителів - вони не представляють. У складній ситуації вони сподіваються на розуміння севастопольців і звертаються за допомогою.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що українські військовослужбовці поки що не покинуть Крим, так як знаходяться на території автономії законно і з 18 березня 2014 р. мають право застосовувати зброю.