ua en ru

ЄС відповість на погрози Росії з приводу внесення змін в УА України з Євросоюзом, - Фюле

Європейський союз відповість на погрози Росії, висловлені міністром економіки РФ Олексієм Улюкаєвым в листі до ЄС та МЗС України, з приводу внесення змін в угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

Європейський союз відповість на погрози Росії, висловлені міністром економіки РФ Олексієм Улюкаевым в листі до ЄС та МЗС України з приводу внесення змін в угоду про асоціацію України з Євросоюзом. Про це повідомив комісар ЄС з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле в інтерв'ю WSJ, опублікованому на сайті видання 23 вересня, передає DW.

Як повідомляється, Фюле висловив нерозуміння з приводу інтерпретації угоди Москвою. "Ви можете порівняти обидва тексти. Що було узгоджено в Мінську і як Росія це сьогодні інтерпретує. І тоді ви зрозумієте, що російська інтерпретація - з іншого, паралельного світу", - сказав єврокомісар.

За словами Фюле, ЄС займається дійсно "важливими темами, важливими проблемами і важливими рішеннями".

Такі дії Росії не тільки загрожують новим загостренням відносин між Москвою і Брюсселем, але й ставлять під загрозу зриву мінські угоди про перемир'я на сході України, підписані 12 вересня. Тому що в трактуванні ЄС однією з умов для мирного угоди був той факт, що Москва не буде реагувати контрзаходами на укладення договору між ЄС і Україною, реалізація якої відкладається на 15 місяців, щоб дати РФ і її компаніям час пристосуватися до мінливих умов.

Нагадаємо, Путін у листі до Порошенко закликав до "системним коректувань" УА з ЄС.