ua en ru

ЄС має намір заблокувати фінансування нових проектів РФ по лінії ЄІБ і ЄБРР, - ЗМІ

Лідери Європейського Союзу мають намір сьогодні посилити санкції проти Російської Федерації, домагаючись блокування кредитів для реалізації нових проектів у Росії по лінії двох найбільших європейських кредиторів.

Лідери Європейського Союзу мають намір сьогодні посилити санкції проти Російської Федерації, домагаючись блокування кредитів для реалізації нових проектів у Росії по лінії двох найбільших європейських кредиторів. Про це йдеться в проекті заяви Європейської Ради, яким володіє Reuters.

Повідомляється, що лідери ЄС, які зустрінуться сьогодні ввечері в Брюсселі, проситимуть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) призупинити фінансування нових російських проектів у державному секторі.

Також, згідно з проектом заяви, країни ЄС мають намір зупинити фінансування нових проектів у Росії через Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Крім того, ЄС має намір розширити сферу заморожування активів на окремі компанії та організації, які "підривають суверенітет України", наголошується в проекті заяви.

Відзначимо, в Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що Європейський Союз має всі підстави для введення третього пакету санкцій проти Російської Федерації, оскільки є доведеними факти поставок з Росії в Україну озброєння і найманців.

Раніше і Міністерство закордонних справ України закликало ЄС ввести третій рівень санкцій щодо Росії, яким передбачено блокування банківських рахунків та інвестицій російських компаній в Європі, так і європейських в Росії, а також наслідки для енергетичної співпраці, зокрема, щодо імпорту російського газу в Європу.

Нагадаємо, що ЄС вже ввів візові та фінансові санкції проти низки російських і українських чиновників, відповідальних за анексію Криму, а також проти представників самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).