ua en ru

ДонОДА припускає відключення електроенергії Донецьку

ДонОДА припускає відключення електроенергії Донецьку

Донецька обласна державна адміністрація розглядає можливість відключення Донецька від електропостачання через обстріли Дебальцевого. Про це голова ДонОДА Олександр Кіхтенко повідомив в інтерв'ю "Острову".

"Я після варварського обстрілу Дебальцевого (я там був десь два з половиною години, і дві з половиною години не припинявся вогонь саме по Дебальцевому), всерйоз задумався про те, що треба відключити від електроенергії Донецьк. І дав доручення, щоб мені підготували довідку, можна це, чи ні, зробити технічно. І зараз ми це питання вивчаємо. Чому? - Ну, якщо ви нам не даєте сьогодні можливості відновити енергопостачання, - а не дають, ми зверталися 8-10 разів по лінії ОБСЄ, щоб дали коридор, дали можливість відновити світло і людям нормально виживати. А у відповідь: нічого, померзне! і це ті люди, які називають себе гордо Донецька народна республіка ", - сказав Кіхтенко.

Також, за даними голови ДонОДА, близько 40% жителів Дебальцевого перейшли на бік ДНР, і тепер ці люди ведуть обстріл своїх рідних і близьких, які залишилися в місті. А безпосередньо в Дебальцевому немає позицій українських військ.

Нагадаємо, 29 січня ДТЕК повністю зупинив роботу Миронівської ТЕС.