ua en ru

Діюча переговорна група не має достатніх повноважень для підписання угоди про мир на Донбасі, - Кравчук

Перший Президент України Леонід Кравчук заявив, що чинна тристороння контактна група не має достатніх повноважень підписати угоду про мир на Донбасі, тому для переговорів потрібно створити нову комісію на найвищому рівні за участю США і ЄС.

Перший Президент України Леонід Кравчук заявив, що чинна тристороння контактна група не має достатніх повноважень підписати угоду про мир на Донбасі, тому для переговорів потрібно створити нову комісію на найвищому рівні за участю США і ЄС. Про це Кравчук заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті, хто сьогодні є в цієї контактної групи, вони не повноважні підписувати будь-яку угоду... Ми бачимо, що немає єдності в ЄС. Я був здивований, коли пані Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала посередником Медведчука (Віктора Медведчука)", - заявив Кравчук.

Перший Президент назвав тактичним кроком рішення Ради Федерації РФ, проте Кравчук прогнозує, що це не зупинить військову агресію Росії.

"Я не бачу іншого шляху, нам потрібен мир... Тому потрібно створити міжнародну комісію, щоб всі сіли за стіл переговорів, в першу чергу мова йде про США і ЄС", - заявив Кравчук.

Він підкреслив, що в переговорному процесі на рівні Росія - США - ЄС - Україна необхідно першим питанням ставити питання про повернення Криму.

За словами Кравчука, поки Крим не буде повернуто Україні, залишається відкритою можливість судового розгляду з РФ про анексію незаконною.