ua en ru

Чверть машин 17-го російського "конвою" перевозила негуманітарний вантаж, - ДПС

Чверть машин 17-го російського "гуманітарного конвою" перевозила вантаж негуманітарного характеру. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Оскільки переміщення "гумконвоя" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного і національного законодавства та узгоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль української міжвідомчою групою здійснювався шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Держприкордонслужбі, з 6:30 до 7:40 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) і "Матвєєв Курган" (РФ) на в'їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 166 автомобілів.

"При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль - паливно-мастильні матеріали, 1 - рекламні банери невстановленого змісту", - зазначили у відомстві.

У ДПС розповіли, що процедура оформлення вантажівок у пункті пропуску "Донецьк" активно висвітлювалася російськими телеканалами НТВ, "Росія 24", Lifenews.

Нагадаємо, машини 17-го "гумконвою" вже прибули до Макіївки та Луганська.