ua en ru

Буде створено Міністерство у справах Криму, його очолить Олег Савельєв, - Медведєв

У Росії буде створено Міністерство у справах Криму, яке очолить Олег Савельєв.

У Росії буде створено Міністерство у справах Криму, яке очолить Олег Савельєв. Про це повідомив сьогодні Дмитро Медведєв на засіданні уряду РФ, присвяченому підтримці соціально-економічного розвитку Республіки Крим і Севастополя та проходить в Сімферополі. До теперішнього часу Савельєв працював заступником МЕР РФ.

Як йдеться в повідомленні МЕР, на засіданні прем'єр також заявив про неприпустимість бюрократичних зволікань у роботі чиновників. Він попередив своїх заступників і міністрів про повну відповідальність за ситуацію на півострові.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ і освіту в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя. Одночасно Путін підписав указ про створення Кримського федерального округу і призначення повноважним представником президента РФ в окрузі Олега Белавенцева.

Президент доручив оперативно створити в Криму і Севастополі територіальні органи федеральних органів виконавчої влади та інші органи та підрозділи. Курирувати роботу урядових органів на півострові буде віце-прем'єр Дмитро Козак.