ua en ru

Бої за донецький аеропорт: бойовики втратили частину флангових позицій, - ІО

Бої за донецький аеропорт: бойовики втратили частину флангових позицій, - ІО

В бою за донецький аеропорт бойовики втратили частину флангових позицій. Про це повідомив сьогодні народний депутат комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В районі Спартака українська артилерія придушила вогневі точки противника. Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: протягом останніх двох діб три САУ терористів в результаті ударів української артилерії отримали значні пошкодження і на буксирі відведені в район н. п. Горлівка. Українські війська закріпились на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленої задачі по "взяттю під контроль" донецького аеропорту (ДАП) втратили частину флангових позицій", - повідомив він.

За даними ІО, бойовики продовжували наносити вогневі удари по передовим позиціям сил АТО в районі н. п. Піски, Опитне і Авдіївка, "намагаючись перешкоджати підходу підкріплень до українським підрозділам, які ведуть бої на флангових позиціях в районі ДАП, а також проведення їх перегрупування".

"Спроба "зупинити прорив" української бронетехніки, що виразилася в підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, який потрапив під щільний вогонь з танкових гармат української бронегрупи і вимушеного залишити свої позиції", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, вчора радник Президента України та помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомляв, що в аеропорту Донецька частина перекриттів терміналу звалилася на бійців сил антитерористичної операції, в результаті чого значна кількість військових отримали поранення.

За даними ІО, в Донецьк щодня прибувають близько 15-20 тентованих вантажівок з Росії.