ua en ru

Бойовики за добу понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО, - ІС

Бойовики за добу понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО, - ІС
Бойовики за минулу добу більше 30 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції.

Бойовики за минулу добу більше 30 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.

"Протягом останніх діб російсько-терористичні війська понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО. Особлива активність противника наголошується на Дебальцевському, Луганському та Донецькому напрямках - відповідно 12, 9 і 8 вогневих ударів", - написав Тимчук.

Він зазначив, що найбільш напружена обстановка залишається в населених пунктах Дебальцеве, Кримське, Золоте, Березове, Чорнухине, донецький аеропорт та Станиця Луганська.

За даними Тымчука, здійснюються подальші заходи щодо посилення ударних угруповань бойовиків. Зокрема, у районі на схід н. п. Чорнухине (лівий фланг Дебальцевського плацдарму) розгорнута нова артилерійська група. До Станиці Луганської, південніше висот у Миколаївки, також підтягується артилерія. Північніше цього району перекидається бронетехніка (протягом доби зафіксовано переміщення до 20 одиниць, включаючи танки).

"Продовжується посилення тактичних груп південь від Донецька. Постачання з РФ, переважно, йде через н. п. Сніжне і Амвросіївка (до 2-3 конвоїв постачання щодоби)", - зазначив Тимчук.

У проміжку між Оленівкою та Тельмановим триває як концентрація бойових підрозділів, так і накопичення запасів матеріально-технічного майна (пальне, боєприпаси і інші ресурси).

В районі н. п. Новоазовськ терористи обладнують укріпрайон, прикритий з повітря. На Маріупольському напрямку закінчено формування другої батальонно-тактичної групи (БТГ) північніше Комінтернове. Основні сили терористів знаходяться в глибині бойових порядків, висунуті вперед невеликі мобільні групи, в основному складаються з місцевих бойовиків.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 65 раз обстріляли позиції сил АТО.