ua en ru

Бойовики за добу 38 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики протягом доби 38 обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Загалом, за добу незаконні збройні формування 38 разів застосували зброю проти наших військ. Тричі злочинці вели вогонь з артилерії, 15 - з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Крім того, 11 разів стріляли ворожі міномети і танки двічі", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що бойовики зосередили свої зусилля на Дебальцевському напрямку. Зокрема, 27 раз з "Градів", артилерії і мінометів були обстріляні Чорнухине, Санжаровка і Золоте. Крім того, піхота незаконних збройних формувань намагалася штурмувати Дебальцеве та Міус.

"Терористичні групи активізувалися і на Донецькому напрямку. Піски, Авдіївка та Водяне було обстріляно зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів. Окуповане місто Донецьк бойовики обстріляли з боку Макіївки, щоб потім звинуватити українських військових", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, спікер штабу АТО Андрій Лисенко повідомив, що сили АТО виключають відведення важкої військової техніки до припинення вогню.

В ОБСЄ відзначають, що на Донбасі в цілому дотримується перемир'я, але є "гарячі точки".