ua en ru

Бойовики в Донецькій обл. понад 100 раз обстріляли позиції сил АТО після оголошення перемир'я, - Кіхтенко

Бойовики в Донецькій обл. понад 100 раз обстріляли позиції сил АТО після оголошення перемир'я, - Кіхтенко

Після встановленого перемир'я українські позиції на Донбасі були обстріляні із застосування артилерійських систем більше 100 разів. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко під час зустрічі з доповідачем ПАРЕ Кристиною Зеленковою, повідомляє прес-служба ДонОДА.

"Після встановленого перемир'я більше ста разів були обстріляні українські позиції із застосування артилерійських систем", - констатував Кіхтенко.

Він зазначив, що регіон покладав великі надії на мінські домовленості, але бойові дії на території області продовжуються.

У свою чергу Зеленкова зазначила, що ситуація на сході України є дуже складною.

Під час зустрічі з волонтерами та представниками місії ОБСЄ, що працюють у регіоні, піднімалися питання евакуації людей з Дебальцевого, для чого необхідно створити дієвий "зелений коридор". Кристина Зеленкова завірила присутніх, що цього тижня порушить це питання перед Парламентською асамблеєю Ради Європи.

Нагадаємо, в 00:00 15 лютого набуло чинності положення про припинення вогню на сході України, підписане учасниками тристоронньої контактної групи з головами ДНР і ЛНР.

Проте бої в районі Дебальцеве продовжилися. У ДНР заявили про те, що можуть продовжувати обстріл Дебальцевого, оскільки вважають це місто своєю територією..

Також бойовики ДНР відмовилися від відведення важкої техніки.

За інформацією штабу АТО, в Луганській обл. бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню.