ua en ru

Бойовики і російські війська продовжують формування ударних угруповань на Донбасі, - ІС

Бойовики і російські війська продовжують формування ударних угруповань на Донбасі, - ІС
Бойовики та російські війська продовжують формування ударних угруповань на Донбасі.

Бойовики та російські війська продовжують формування ударних угруповань на Донбасі. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний супротив" Дмитро Тимчук.

"У район н. п. Новоазовськ прибула зведена ротная тактична група Північного флоту ВМФ Росії (незадовго до цього дана РТГ була зафіксована в районі н. п. Каменськ-Шахтинський, Ростовська область РФ)", - написав Тимчук.

Передбачається, що дана група увійде до складу передового ешелону ударного угруповання терористів на приморському напрямку. Група сформована на основі підрозділи морської піхоти РФ.

За даними Тимчука, також і в районі Первомайськ йде зосередження нової ударної тактичної групи противника. Дана група складається з декількох ротні тактичних груп російських військ (головним чином зі складу мотострілкових бригад ЮВО, і принаймні одна з них являє собою зведену групу російських ВДВ) і формувань "народного ополчення" одного з лідерів бойовиків "Луганської народної республіки" Олексія Мозгового, до складу якого влилося чимало бойовиків з складу колишньої угруповання Ігоря "Біса" Безлера та Макіївського загону.

"З складу т. н. "козачих формувань" Н. Козіцина виділена ударна бронегруппа. У складі даної бронегрупи до 20 танків і до 20 одиниць іншої бронетехніки. Підтримувати дії даної групи передбачається силами зведеного артдивізіону (до 10 од. ствольної артилерії та батарея - 8 установок РСЗВ)", - зазначив Тимчук.

За його словами, зафіксована перекидання противником артилерії в район Ясинуватій. Ідентифіковані 2 мінометні батареї і зведена артилерійська група (до 6 гармат ствольної артилерії та 4 установки РСЗВ). Артилерія працює за позиціями українських військ і по цивільних об'єктах у районі Авдіївки.

Крім того, зафіксована раніше на марші артгруппа терористів ("КамАЗи" з гаубицями на причепі) розділилася і частково пройшла в Макіївку, частково - в Петровський район м. Донецька.

"Бандформування "ДНР" організована централізована підготовка коректувальників і навідників артилерії. Підготовку проводять кадрові офіцери армії РФ. Крім того, в "ДНР" прийнято рішення "різко підвищити рівень мобільності частин і підрозділів", для чого передбачаються "реквізиції приватного автотранспорту" та "розподіл транспортного фонду держпідприємств", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі сформували 4 ударні угруповання з 14-15 тис. російських найманців.