ua en ru

У Криму обробили 100% бюлетенів: за приєднання Криму до РФ проголосували 96,6%

За приєднання Криму до Російської Федерації проголосувало 96,6% жителів Автономної Республіки Крим

За приєднання Криму до Російської Федерації проголосувало 96,6% жителів Автономної Республіки Крим. Про це в ефірі ДТРК "Крим" повідомив голова комісії Верховної Ради Криму з організації та проведення референдуму Михайло Малишев, посилаючись на дані обробки 100% бюлетенів станом на 08:16 17 березня, передає "Кримінформ".

"За перше питання віддано 96,6% голосів. Це 1 млн 272 тис 871 людина", - сказав він.

Ці дані, як наголошується, наводяться без урахування результатів голосування в Севастополі.

Малишев висловив упевненість, що "цей результат принципово не зміниться". При цьому мова йде про оперативні дані, остаточні результати будуть підбиті після того, як в Сімферополь надійдуть паперові протоколи з усіх територіальних виборчих округів.

Нагадаємо, на загальнокримський референдум 16 березня були винесені два питання: "1. Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2. Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

У референдумі брали участь і жителі Севастополя, який, у разі приєднання до Росії, може отримати статус окремого суб'єкта федерації. Під час референдуму в Криму працюють спостерігачі з 23 країн (фото, відео).

Верховна Рада Криму 17 березня оформить офіційну заявку на приєднання до РФ.