ua en ru

У Харкові та Одесі сьогодні критична ситуація у плані терористичної загрози, - СБУ

У Харкові та Одесі сьогодні критична ситуація у плані терористичної загрози. Про це заявив радник голови СБУ Марікян Лубківський в ефірі "5 каналу".

"У Харкові мало статися декілька терористичних актів, нажаль одному з них не вдалося запобігти, але нашими співробітниками було затримало чотирьох злочинців ,які планували здійснити обстріл кількох об'єктів у Харкові з вогнемета "Шмель", який був завезений з Бєлгорода Російської Федерації. Це ми чітко задокументували... Ситуація непроста, і сьогодні ми робимо все для того, щоб люди могли спокійно жити та працювали. Ситуація критична у нас у Харкові. Також занепокоєння викликає ситуація і Одесі, де у нас посилені заходи, де служба сьогодні робить все для того, щоб убезпечити людей", - заявив Лубківський.

Також за його словами, сьогодні у зоні ризику знаходяться території, прилеглі до зони АТО.

"З одного боку ми нікого не хочемо лякати, але ми розуміємо, що це справді вітчизняна війна ... Ми сьогодні вибудовуємо нашу взаємодію з громадськістю, ми вдячні всім, хто допомагає СБУ повідомляє про загрозу вчинення терактів та повідомляє про підозрілих людей", - заявив радник голови СБУ.

Нагадаємо, в Харкові 22 лютого вибухнула протипіхотна міна. Під час вибуху постраждали 5 неповнолітніх.

Генеральна прокуратура створила в Харкові спеціальну слідчу групу для розслідування терористичного акту.