ua en ru

До Білорусі в 2014 р виїхало близько 50 тис. українців

До Білорусі в 2014 р виїхало близько 50 тис. українців

За минулий рік в Білорусь виїхало близько 50 тис. громадян України. Про це заявив начальник департаменту громадянства і міграції МВС Білорусі Олексій Бігун, передає білоруське видання "Белта".

"В минулому році органи внутрішніх справ тільки зафіксували близько 50 тис. громадян України, які прибули в Білорусь. Частина з них отримали відповідний дозвіл на тимчасове проживання, частина - на постійне проживання, а також понад 600 українців, які прибули з регіонів, де відбуваються бойові дії, отримали додатковий захист в Білорусі", - заявив Олексій Бігун.

За його словами, потік українців, які прибувають в Білорусь, практично не скорочується. А за січень 2015 р. близько 2,5 тис. українців з місць, де ведуться бойові дії, звернулися до компетентних органів Білорусі за врегулюванням їх правового статусу на території республіки.

"Всі три центри, які діють у Білорусі, тимчасового проживання біженців або осіб, які клопочуть про це статус, заповнені. В них переважно проживають громадяни України", - додав він.

Нагадаємо, раніше в Росії нарахували 830 тис. біженців з України.