ua en ru

Росія навесні готує бунти в українських містах, - Луценко

Росія навесні готує бунти в українських містах, - Луценко

Росія в березні-квітні 2015 р. готує бунти в ряді великих українських міст. Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Ми вже в серпні місяці майже закінчили з сепаратистами, але регулярні війська колосальної країни стали абсолютно новим, небаченим викликом для всіх нас. Тим не менш, героїзм українських солдатів, нацгвардейцев, волонтерів, мирних жителів, партизан зупинив цю армаду. Тепер включається план "Б". Це березень-квітень, коли Путін постарається організувати бунти в українській столиці, в Харкові, Одесі, інших великих містах", - розповів Луценко.

За його словами, для цього будуть задіяні "свідомі та несвідомі агенти Кремля", а також терористичні акти.

Луценко зазначив, що ситуація ускладнюється тим, що сьогодні в Україні багато людей, які незадоволені владою.

"Але треба відрізняти, де владу критикують й навіть змінюють її якісь елементи, і там де роблять замах на знищення державності", - зазначив нардеп.

Луценко також не виключив, що якщо владі вдасться запобігти загрозі бунтів у великих містах, то не виключено, що РФ перейде до широкомасштабної військової кампанії на Донбасі.

"Ми повинні бути готові в кінці квітня - початку травня до плану "Ц" - відновлення широкомасштабних військових дій на сході", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ опублікували план відторгнення Росією територій України ще за часів колишнього Президента Віктора Януковича.