ua en ru

ЄС та НАТО не визнають договір про партнерство між Абхазією і Росією

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг та представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявили про невизнання договору про союз і стратегічне партнерство між Росією і Абхазією.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг та представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявили про невизнання договору про союз і стратегічне партнерство між Росією і Абхазією. Про це йдеться в повідомленнях прес-служб Північноатлантичного альянсу та Євросоюзу.

"Цей так званий договір не сприяє мирному і довгостроковому врегулюванню ситуації в Грузії", - зазначив генсек НАТО.

За його словами, альянс повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів.

"Ми продовжуємо закликати Росію скасувати визнання грузинських регіонів Південної Осетії та Абхазії як незалежних держав і вивести свої війська з Грузії", - зазначив генсек.

У Євросоюзі також засудили підписання даного договору.

"Підписання сьогодні Російською Федерацією так званого "Договору про союзництво і стратегічне партнерство" з самопроголошеним регіоном Грузії Абхазією негативно позначиться на триваючі зусилля зі стабілізації ситуації у сфері безпеки в регіоні", - йдеться в заяві Могеріні, опублікованій прес-службою ЄС 24 листопада.

Зазначимо, договір про союз і стратегічне партнерство було підписано Абхазією і Росією 24 листопада. Україна і західні країни не визнають Абхазію як держави і формально вважають її грузинським регіоном.