ua en ru

МЗС України засудив розгул неофашистських рухів в РФ

Міністерство закордонних справ України засудило розгул неофашистських рухів в Російській Федерації.

Міністерство закордонних справ України засудило розгул неофашистських рухів в Російській Федерації. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"В Україні глибоко стурбовані численними зібраннями російських неонацистів, які 1 травня при повному потуранні з боку влади вільно та безперешкодно марширували вулицями російських міст, вигукували огидні всьому цивілізованому світу расистські, шовіністичні та ксенофобські гасла", - йдеться в повідомленні.

"Глорифікація Гітлера одночасно з прославлянням Сталіна, тоталітарні ідеології, гасла реваншизму, ксенофобії, нетерпимості, антисемітизму та великодержавного шовінізму - ці небезпечні явища, які розвиваються в РФ на тлі переслідування та придушення всіляких демократичних проявів у російському суспільстві, є викликом усьому цивілізованому людству", - заявляє МЗС України.

Зовнішньополітичне відомства підкреслює, що Україна "категорично засуджує розгул неофашистських рухів в РФ та вимагає негайного припинення шовіністичної істерії в російському інформаційному просторі."