ua en ru

Контактна група в Мінську домовилася з лідерами ДНР і ЛНР про припинення вогню

У Мінську тристороння контактна група (Україна-ОБСЄ-Росія) з врегулювання ситуації на сході України підписала з лідерами ДНР і ЛНР договір про припинення вогню з 18:00 5 вересня 2014 р.

Тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах у Мінську (Білорусь) підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню сьогодні з 18:00, передає Російська служба новин.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську у приміщенні "Президент-готелю" проходить чергове засідання тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) з врегулювання ситуації на сході України.

У засіданні беруть участь представники самопроголошених республік - голова ЛНР Ігор Плотницький, віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін і прем'єр-міністр ДНР Олександр Захарченко.

Українську сторону на зустрічі представляє екс-Президент України Леонід Кучма, бік Російської Федерації - посол Росії в Україні Михайло Зурабов, бік ОБСЄ - спецпредставник Хайді Тальявіні

Раніше в Мінську вже відбулися дві зустрічі контактної групи: 31 липня та 1 вересня 2014 р. На обох з них брали участь представники самопроголошених утворень, таких як ДНР. В ході вересневої зустрічі представники невизнаних республік обмінялися з українською стороною своїми пропозиціями мирного врегулювання ситуації в південно-східній частині України.

Також на цій зустрічі обговорювалися питання звільнення полонених і надання гуманітарної допомоги цивільному населенню територій, порушених протистоянням.

Контактна група в Мінську домовилася з лідерами ДНР і ЛНР про припинення вогню

Контактна група в Мінську домовилася з лідерами ДНР і ЛНР про припинення вогню

(Джерело фото: Twitter МЗС Білорусі)