ua en ru

Кабмін оприлюднив постанову про припинення малого прикордонного руху з РФ

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову про запровадження тимчасових обмежень на перетинання державного кордону України жителями прикордонних регіонів Російської Федерації. Відповідна постанова № 86 від 4 березня 2015 р. оприлюднена на офіційному сайті Кабміну.

"Кабінет Міністрів України постановляє: відповідно до статті 7 угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, вчиненої 18 жовтня 2011 р. в м. Донецьку, запровадити тимчасові обмеження на перетинання державного кордону України жителями прикордонних регіонів Російської Федерації", - йдеться в документі.

Також Кабмін установив, що з 16 березня 2015 р. громадяни Російської Федерації - жителі прикордонних регіонів в'їжджають в Україну виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску на підставі документів, дійсних для виїзду за кордон, та перебувають на її території строком до 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

Міністерству закордонних справ уряд доручив поінформувати уряд Російської Федерації про тимчасові обмеження на перетинання державного кордону України жителями прикордонних регіонів Російської Федерації.

"Ця постанова набирає чинності з дня опублікування та залишається чинною до прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про скасування тимчасових обмежень, зазначених у пункті 2 цієї постанови", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 4 березня 2015 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду заявив, що Кабмін скасує угоду з РФ про малий прикордонний рух.