ua en ru

Інспектори з Нідерландів не зафіксували військової діяльності в Ростовській обл., - Міноборони РФ

Інспектори з Нідерландів не зафіксували військової діяльності на території Ростовської області під час роботи, яка завершилася сьогодні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

"По завершенні перевірки керівник інспекційної групи з Нідерландів заявив про відсутність у зазначеному районі військової діяльності, про яку у відповідності з міжнародними зобов'язаннями Російська Федерація повинна повідомляти держави ОБСЄ. Цей висновок був підтверджений представниками Німеччини та Данії, також брали участь у роботі групи з Нідерландів", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Міноборони, голландські військові проінспектували район Ростовської області площею понад 13 тис. кв. км. Інспекція виконувалася не тільки наземним способом, але і з використанням вертольотів.

"Район інспекції в більшій його частині повторював район, обраний тижнем раніше для інспектування українськими фахівцями", - зазначили у відомстві.

При цьому в Міноборони підкреслили, що Віденським документом 2011 р. про заходи зміцнення довіри та безпеки передбачається проведення не більше 3 інспекцій в будь-якій державі.

"З урахуванням того, що в Ростовській області раніше були проведені інспекції Україною та Туреччиною, цієї інспекцією вичерпується квота на проведення таких заходів на території Російської Федерації в 2015 році", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, вчора Росія звинуватила український Генштаб у підміні фактів за підсумками інспекції в Ростовській області.